Mitt namn är Saide Jonsson och jag älskar hängivet konst och design. Mitt stora intresse och engagemang för att uttrycka mig konstnärligt väcktes för några år sedan, ur en djup nästan livslång slummer.

Idag, när jag har drygt ett decennium av konstnärligt arbete bakom mig, så vet jag att måla över, riva sönder, tänka om, tänka nytt och experimentera är det som driver mina konstnärliga visioner och ambitioner. Jag älskar att utmana mig själv med nya material, tekniker, idéer och tankegångar. Jag vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn. Spännande, eller hur ?

Nu arbetar jag med konst på ett sätt som jag tidigare aldrig kunnat tänka mig. Jag har till slut och på allvar insett att bildskapandet är ett
livsnödvändigt måste.

Jag hoppas att mitt skapande väcker nyfikenhet och berör mina med- människor. Det är alltid en sann glädje om man lyckas tillfredsställa ögat hos betraktaren.

Ursprungligen är jag norrländska och kommer från Strömsund, en liten by i Västerbottens inland. Efter att jag lämnat hemmet flyttade jag runt på olika mindre orter i Västerbotten för att till sist bosätta mig i Umeå. Under dessa, ungefär två decennier jobbade jag inom postverket.

Numera är jag bosatt i Karlskoga och detta sedan år 2000. Här har jag arbetat som processoperatör inom kemisk industri innan jag påbörjade mina studier. Dessförinnan bodde jag i Göteborg under ca tio år. Jag är sambo och har två vuxna barn.

Det som satt bollen i rullning var att min livssituation plötsligt förändrades. Denna förändring gav mig möjlighet att lämna mitt yrkesverksamma liv bakom mig och ge mig in på något som jag visste skulle ge mig livsglädje och tillfredsställelse – och visst, det gjorde det. Jag hade kommit till den viktig insikten att när något görs för sin egen skull, öppnas helt nya perspektiv.

För att förkovra mig började jag med att studerat på heltid på konst- hantverkarlinjen på Karlskoga folkhögskola. Steget att börja på folkhögskolan var verkligen varit en fullträff och det fick mig att söka vidare till en utbildning på Örebro konstskola där jag har studerat under tre år med början september 2008.

Jag har under året som gått hittat vissa arbetsmetoder som jag känner starkt för. Det började med ull, tovning och nålfiltning. Under min utbildning på Örebro konstskola började jag med måleri, akryl och olja på plåt och Mdf-skivor. På senare år har grafiska tekniker i olika skepnad blivit en passion, likaså encaustik (vaxmålning) är något som jag brinner för.
Målet med denna hemsida är att jag ska kunna visa upp min konst, berätta om eventuella utställningar, och att dela med mig av mitt nya underbara liv.

Varmt välkomna.

Kontakta mig på saide@saide.se