2 oktober, 2011

Mest fågel när Saide Jonsson debuterar på hemmaplan

Kategorier Nyheter

Idag har Karlskoga Tidningen skrivet en fin artikel om mig. Jag börjar känna mig som en superkändis 🙂

Här har ni ett axplock av artikeln.
Saide Jonsson är relativt färsk som konstnär. Hon berättar att det var för drygt fem år sedan som hon sade upp sig som processoperatör på Cambrex för att gå tre terminer på Karlskoga folkhögskola där de första stegen mot konstnärskapet togs. Sen följde tre år på Örebro konstskola där hon slutade i våras och mycket snart hade sin första separatutställning.

Det var i juli på Hallagården och Elisabet Lübeck, chef på Gråbo, såg utställningen och bjöd henne att ställa ut i arbetarmuseets lokaler.

– Jag ritar aldrig upp något utan ofta börjar jag med att lägga på en färg och sedan kladdar jag ut den och ser vad det blir. För det mesta har jag haft någon idé om vad jag ska göra innan jag börjar men det har jag mer eller mindre slutat med eftersom det aldrig blev som jag tänkt, säger Saide Jonsson om sin arbetsprocess och påpekar att hon mest använder palettkniv och sällan nyttjar penslar.

Läs hela artikeln på Karlskoga Tidningens hemsida.

En norrländska som är nykär i konsten och inte är rädd för att visa det.
Gillar att förnya mig och testa nya stilar.

1 kommentar till ”Mest fågel när Saide Jonsson debuterar på hemmaplan

- Kommentera -